Läpiviennit

Katon läpi kulkevien pyöreiden putkien, antennien yms. juuret tiivistetään parhaiten LPD-kumista valmistetuilla läpivientihatuilla. Niitä on useita kokoja, putkien ulkohalkaisijoille 40–350 mm. Hatuissa on alumiini/lyijykaulus, joka taivutetaan katelevyn profiilin muotoiseksi. Katelevyyn tehdään reikä putkea varten ja hattuun leikataan putken ulkohalkaisijaa pienempi reikä. Käyttämällä vettä voiteluaineena hattu on helppo vetää putken päälle. Läpivientihattu kiinnitetään ruuveilla katelevyyn. Liitoskohta tiivistetään huolellisesti tiivistemassalla.

Läpivientilevyt

Valmiit kattoluukut, tuuletushormit ja läpivientilevyt helpottavat huippuimureiden, ilmanvaihtohormien yms. liittämistä katelevyyn. Levyt valmistetaan lujitemuovista. Läpivienti asennetaan suoraan levyn päälle. Kaikki liitoskohdat tiivistetään huolellisesti. Huippuimurit ja muut raskaat esineet on tuettava kattorakenteisiin, ei läpivientilevyyn. Huom. Poikkeuksellisen suuret lumikuormat on poistettava läpivientien yläpuolelta.

Läpivientiputket

Viemärin tuuletusputkia varten on muotokatteisiin saatavana säädettävällä kulmalla ja aluslevyllä varustettuja eristämättömiä läpivientejä. Putkihalkaisija 110 mm. Lisäosana on saatavana taipuisa liitosputki. Liesituuletinta varten löytyy vastaavasi lämpöeristetty 125 mm halkaisijaltaan läpivienti.

Verified by MonsterInsights