Asennus ja huolto

Työstäminen

Kattolevyt toimitetaan määrämittaisina. Joissain tapauksissa (aumat, jiirit, läpiviennit) joudutaan levyjä katkomaan myös rakennuspaikalla. Leikkaa levyjä vain peltisaksilla, kovapalaterällä varustetulla käsisirkkelillä, nakertajalla tai kuviosahalla. Katkaisulaikalla varustettu kulmahiomakone (rälläkkä) ei ole suositeltava, sillä sen kipinäsuihkut voivat vioittaa teräskatteen pinnoitetta. Mikäli, kuitenkin leikkaat kulmahiomakoneella suojaa pinnoite.

HUOM! Käsisirkkelin terässä on oltava negatiivinen leikkauskulma.

Asennustyö

Katteen asennuksessa käytettävien telineiden tulee olla riittävän korkeita ja sopivalla työskentelyetäisyydellä. Levyjen katolle siirtämistä varten rakennetaan riittävän vankat juoksut sivuräystäältä maahan. Siirtovaiheessa tarvitaan vähintään kaksi, mielellään kolme henkilöä: yksi auttaa katolta vetäen, toinen työntää maasta pellin sivusta työntäen. HUOM! Levyjen alle ei saa mennä. Levyä tuetaan riittävän monesta kohtaa niin, ettei pelti pääse taittumaan. Katolla liikuttaessa on noudatettava suurta varovaisuutta, ja turvaköyden sekä pitävien kumipohjaisten kenkien käyttö on suositeltavaa. On huomioitava, että jäiset ja märät pellit ovat erityisen liukkaita. Suosittelemme asennustikkaiden tai vastaavien käyttöä, etenkin jos aluskate ei kestä ihmisten painoa.

Valmis katto

Katto on huolto-, nuohous- ym. töitä varten varustettava tarpeellisilla lapetikkailla ja kulkusilloilla. Lumiesteet on syytä asentaa sisäänkäyntien ylle. Valmiilla katolla liikuttaessa on noudatettava samoja varotoimia kuin asennusvaiheessakin.

Puhdistus

Asennuksen aikana levyn pintaan mahdollisesti kerääntyneet poraus- ja leikkausjätteet on harjattava huolellisesti pois. Muutoin teräslastut ruostuvat aikaa myöten ja värjäävät levyjen pinnan. Levyihin tulleet likatahrat poistetaan helpoimmin tavallisilla kotitalouksissa käytettävillä astianpesuaineilla. Voimakkaita liuottimia ei saa käyttää.

Huolto

Peltikaton huolto, maalaus ja korjaaminen on helppoa. Katelevyjen eri muovipinnoitteille on saatavana samansävyisiä paikkamaaleja. Niillä voidaan korjata levyihin tulleet pienet pinnoitevauriot.

Tarkista katon kunto vuosittain ja korjaa mahdolliset vauriot, mahdollisimman pitkän käyttöiän takaamiseksi ja takuun ylläpitämiseksi.

Tarkista kerran vuodessa:

  • peltien ja listojen kiinnitys / kiinnitysruuvit
  • läpivientien tiiveys ja kunto
  • katon puhtaus (puhdista katto)
  • sadevesijärjestelmät
  • tikkaitten, lumiesteiden ja kattosiltojen kiinnitys ja kiinnitysreikien tiiveys
Verified by MonsterInsights